miercuri, 19 august 2009

Nu e nevoie sa dau acum in metafore.Stim ca viata e practic un joc , unul cu multe probe , unul in care castigi sau pierzi probe.In care miza nu e finalul,ci jocul insusi.
Depinde acum de fiecare cum isi joaca jocul . E un joc complex , ai nevoie de aliati,de scopuri,de strategii,de toate.Pe plac fizic.Pe plan moral,ai nevoie de multa putere,intelegere,atentie,gandire in perspectiva si altruism.
Si pierderea unei batalii e pierderea unei probe .Despre asta vorbea cineva,isi expunea durerea in fata oricui dorea sa il asculte.Calculase gresit strategia iubirii,pierduse si era pierdut.Ce sa mai ceri in momentele cand dai toata atentia si grija ta in favoarea cuiva si nu iti e intors deloc inapoi ? Mai ai motiv sa mai dai ? Dar de unde?Rabdarea isi are totusi limitele ei.
Are rost sa mai stai la cheremul unei persoane care nu se mai potriveste cu viata ta ? Oricat ti-ar fi de greu.Las-o sa plece.Sunt unele persoane la care renuntam usor,mai sunt acelea la care renuntam cel mai greu.Iubiti,prieteni,rude.Dar uneori nu ai de ales . Poti sta,poti suporta fara sa zici,poti face sacrificii la nesfarsit;daca ea nu vrea sa vada,nu va vedea.
Ramai cu o alinare poate,amintirile.Si poate amintirile vor fi cele care va vor reuni.
Ce te faci cand e prea tarziu?Cand e prea tarziu pentru regrete,e prea tarziu pentru tot.Cand atitudinea s-a schimbat iremediabil,cand apare minciuna si dezamagirea,e deja dincolo.Poate e timpul sa renunti.Sau poate nu.Daca mai poti gasi forta,puterea de a continua,de a schimba,fa-o.Daca merita,fa-o.Si daca vei regreta la sfarsit,stii ca nu vei regreta pe viata.
Am simtit nevoia sa ii raspund celui "batut de soarta"cum se numeste.I-as da si sfaturi,dar ora inaintata isi zice cuvantul.
O seara placuta,
Biby

3 comentarii:

  1. mah, nush exact cazul celui "batut de soarta" de care zice biby dar stiu ca nu merita sa iti pierzi timpul pe langa cei care nu vor sa isi piarda timpul cu tine. io zic ca atunci cand nu mai esti sigur pe sentimentele persoanei de langa fata de tine si stii ca nu se mai poate remedia nimic ,lasa-l, cu siguranta cel de sus ti-a rezervat ceva mai bun. trebuie doar sa fim pe faza si sa vrem cu adevarat ceva mai bun, gandirea optimista mereu ajuta. vb din experienta, nush ce as vrea mai mult, poate doar sa raman mai mult copil, dar poate si asta depinde doar de mine, imi pare rau ca in curand voi pleca la iasi si ma voi desparti de unii oameni sau de unele locuri.va iubesc pe toti care va cunosc , si buni si rai, sunteti cu totii o parte din mine indiferent ca ma urati sau nu. nu as fi eu fara voi, si credeti-ma ca tin enorm de mult la mine :D scz pt sentimentalisme :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Inteleg sentimentalismele .. inteleg si cu ce ocazie sunt ;) ... si te cred . e totusi pacat , unii avem greutati in a "lasa totul balta"..ca parca nu iti vine sa crezi ca totul e over.

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu biby, dar intrebarea e, merita macar sa te consumi pt cei care nu-si mai arata interesu? la un moment dat toti ajungem in situatia in care trebuie "sa o lasam balta", imagineazati dak ar trebui sa o las io balta cu "noul meu motiv de fericire". intodeauna cand ai un lucru si te atasezi de el castigi sau pierzi, in cazul in care castigi esti norocos, in cazul in care pierzi, nu pierzi doar acel lucru ci si o parte din sufletul tau. si acolo ramane durere sau eventual se naste ceva nou cum ar fi ura, deznadejdea, neincredera sau in cazul celor puternici o noua lectie de viata....nush daca la asta se referea postarea ta, dar cam asta cred eu, si desi cred asta, nici eu nu reusesc sa trec peste unele lucruri asa usor. ma opresc aici ca imi vin multe idei si nu vreau sa ma luunggescccc

    RăspundețiȘtergere